کارگاه


در ۳۲۷ امین شماره مجله فیلم نوشته ای چاپ شده درباره ادگار اولمر کارگردان سینما. در این مقاله که به قلم حمیدرضا صدر نوشته شده از اولمر به عنوان سلطان فیلم های B یاد شده و چند تا مطلب هم درموردش نوشته شده که بسیار جالب و خوندنی هستند. با خوندن این نوشته ها بد ندیدم کمی درباره فیلم های B توضیح بدم. امیدوارم برای شما هم جالب باشه.


فیلم های B 

سالهای آغازین دهه ۳۰ دوران بسیار سختی برای سینمای آمریکا بود. رکود اقتصادی آمریکا استودیو های فیلمسازی رو هم تحت فشار قرار داده بود. این مساله و همزمان با اون کاهش چشمگیر تعداد تماشاگران سینما باعث شد جریان جدیدی در ساخت فیلم های سینمایی که بعدها به نام فیلم های B معروف شدن ایجاد بشه. مشخصه بارز این فیلم ها هزینه بسیار پایین و سرعت غیر قابل تصور ساخته شدنشون بود. این فیلم ها عمدتا فیلمنامه مشخصی نداشتن و سر صحنه و با توجه به امکانات موجود فیلمبرداری می شدند.شاید عجیب به نظر برسه اما ساخت بعضی از این فیلم ها تنها چند روز (در حد چهار پنج روز) طول می کشید!!. گر چه تعدادی از اونها الان به فیلم هایی کالت و اثرگذار تبدیل شدند. حتی بعضی از کلاسیک های تاریخ سینما هم به همین رده تعلق دارن. مثلا سری فیلم های آبوت و کاستلو و یا سری فیلم های دین مارتین و جری لوئیس . همینطور فیلم هایی مثل بتمن و رابین ویا فیلم ماجراهای کاپیتان مارول .
در اکتبر ۱۹۳۵ دو تا از مهمترین سینماهای زنجیره ای آمریکا یعنی RKO و Leow ( وابسته به کمپانی MGM ) به واسطه نمایش فیلم های B  در آمدشون به ۲ برابر رسیده بود . این مساله در مورد ۷۵ درصد سینماهای آمریکا صادق بود و این نشون دهنده تحولیه که این فیلمها در صنعت سینما ایجاد کردند.
تقریبا تمامی استودیوهای فیلمسازی واحد ساخت فیلم های B خودشون رو داشتند و هر کدوم هم به سبک خاص خودشون.
کارگردان های زیادی هم با ساخت این گونه فیلم ها وارد این عرصه شده و خودشون رو مطرح کردن. ویلیام وایلر از کمپانی یونیورسال ؛ جرج استیونس ؛‌ادوارد دمیتریک و فرد زینه مان از اون جمله بودند.
هنرپیشه های بسیاری هم با حضور در این فیلم ها به شهرت رسیدند که از اون جمله میشه به ریچارد دنینگ؛ دنیس مورگان؛ ویلیام بوید؛ جان وین ؛ جانی مک براون؛ گلن فورد وسوزان هیوارد اشاره کرد.
خیلی از فیلم های B به صورت چند قسمتی و سریال ساخته می شدند مثل سری فیلم های دکتر کرایم ( وارنر باکستر ) و یا سری فیلم های Whistler ( ریچارد دیکس ) . بعضی مواقع یک گروه فیلمسازی چند فیلم رو به طور همزمان در چند لوکیشن مشترک می ساختند!.
جریان فیلم های B در آمریکا تا اوایل دهه ۶۰ و آغاز دوره طلایی هالیوود ادامه داشت.

                           

نظرات 3 + ارسال نظر
حسین جمعه 23 بهمن‌ماه سال 1383 ساعت 09:47 ق.ظ http://daryaft.blogsky.com

سلام
بابا چی میشه یه ذره هم از بالیوود بگی
آسمون که زمین نمیاد .میاد؟
یه چیزایی اضافه کردم به وبلاگم دوست داشتی ببین

حامد شنبه 24 بهمن‌ماه سال 1383 ساعت 02:04 ق.ظ http://www.hamedely.tk

سلام.خیلی خیلی از آشنایی با تو خوشحال شدم.دست بهار درد نکنه که برای ما تبلیغ هم میکنه.
باید بگم این وبلاگ در حقیقت دفترچه خاطراتی بود که در ابتدا اصلا به فکر خواننده و بازدید کننده و ... نبود و فقط و فقط می خواست خصوصی باشدتا اینکه کم کم نظر لطف دوستان شامل حال ما شد.
با این حال خیلی ممنون که به ما سر زدین. ما را از انتقادات خود مطلع سازید واقعا خوشحال میشیم

حسنک وزیر یکشنبه 25 بهمن‌ماه سال 1383 ساعت 03:12 ب.ظ http://www.hasanakvazir.persianblog.com

سلام دوست خوبم- به نظرت جشنواره امسال چطور بود؟ رفتی؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد